Winst in CL zorgt volgens De Ligt voor ‘boost’ bij Bayern

Thierry de GraafVolgens Bayern München-verdediger Matthijs de Ligt zorgt het bereiken van de kwartfinales van de Champions League voor een belangrijke “boost” in het zelfvertrouwen bij het geplaagde Bayern München. “Dat doet het normaal natuurlijk al bij elke voetballer, maar bij ons nu zeker. Het was voor ons cruciaal om in de volgende ronde te komen”, zei de 24-jarige Oranje-international, zelf de aangever bij de tweede treffer tegen Lazio (3-0), in een televisie-interview.

De Ligt gaf aan dat de afgelopen weken “best een beetje moeilijk” waren voor hem en de club. Zo verloor Bayern vorige maand drie keer op rij en volgde vrijdag een gelijkspel bij Freiburg. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper Bayer Leverkusen nu 10 punten. Bayern lijkt daarmee de landstitel voor het eerst sinds 2012 aan een andere club te moeten laten.

“Vandaag hebben we laten zien dat we nog vertrouwen hebben en er alles aan willen doen om te winnen. Als we daarin slagen, zijn we een heel goed team. We hebben nog steeds voldoende kwaliteit”, zei De Ligt na de zege op Lazio, waarmee de Duitsers de 1-0-nederlaag uit het heenduel ongedaan maakten.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment