Jongeren zeulen met lichaam Belg (16) in rouwcentrum, beelden op TikTok

Thierry de GraafHet lichaam lag in uitvaartcentrum Lambrecht in Blankenberge, schrijft de Vlaamse omroep VRT. Daar konden familie en vrienden afgelopen week afscheid nemen van de jongen, voordat zijn uitvaart zou plaatsvinden. De eerste dagen zou dat rustig zijn verlopen, maar woensdag en donderdag kwamen tientallen leeftijdsgenoten naar het uitvaartcentrum toe.

‘Gebrek aan normbesef en respect’

“Op donderdag is het volledig uit de hand gelopen”, vertelt de vader van de overleden jongen aan de omroep. “Wat er gebeurd is in die kamer, getuigt van een totaal gebrek aan normbesef en respect. Sommigen zien de dood van mijn zoon blijkbaar als een spelletje.” Het lichaam zou zijn verplaatst, aangeraakt en opgetild. 

Andere Belgische media schrijven dat de lijkschennis nog een stapje verder ging. Zo meldt de krant HLN, die ook met de vader van de jongen sprak, dat het bed van de jongen werd verschoven. Ook zouden de gekruiste handen uit elkaar zijn gehaald en twee ringen zijn gestolen. Daarnaast zouden foto’s van het lichaam op TikTok zijn gezet, werd er gedanst en muziek afgespeeld.

Een medewerker van het uitvaartcentrum stuurde de jongeren naar buiten toen hij lucht kreeg van wat er in de ruimte gebeurde. De jongen is afgelopen zaterdag begraven.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment