Tennisser Van Rijthoven is pijnvrij en is bijna klaar voor rentree

Thierry de GraafTennisser Tim van Rijthoven is bijna klaar om zijn rentree te maken na een reeks blessures. De 26-jarige Van Rijthoven onderging in de zomer een elleboogoperatie. Hij is sinds half februari niet meer in actie gekomen.

“De revalidatie verloopt erg goed en Tim heeft geen pijn meer. Tim is erg hongerig om snel weer terug te keren”, aldus het management van Van Rijthoven tegen het ANP.

De winnaar van het grastoernooi van Rosmalen in 2022 is afgezakt naar plek 864 op de wereldranglijst. Bij zijn terugkeer mag hij op een aantal toernooien echter gebruik maken van een zogenaamde ‘protected ranking’, de klassering die hij had voor zijn blessure.

“Hij is weer aan het opbouwen en is met een lichtere bal bezig”, zei bondscoach Paul Haarhuis vorige week bij de Daviscup Finals in Málaga. “Hij moet de intensiteit nu weer gaan opbouwen en gaan serveren. Het kan nog vier, zes of acht weken duren. Dat wordt medisch bepaald, wij mogen alleen aan de zijlijn toekijken als KNLTB.”

Jesper de Jong, de nummer 3 van Nederland, is weer volledig fit en kan eind 2023 aan het nieuwe tennisseizoen beginnen. De mondiale nummer 151 beëindigde zijn seizoen recent voortijdig wegens een onderarmblessure. Hij reist af naar Australië voor onder meer de kwalificaties van de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment