Zeilster Bouwmeester kwalificeert zich op WK voor Spelen in Parijs

Thierry de GraafZeilster Marit Bouwmeester heeft zich op de voorlaatste dag van het WK in de lca 6-klasse gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs. De 35-jarige Friezin kan in Argentinië niet meer worden ingehaald door haar concurrente voor de Spelen, Maxime Jonker.

Jonker had het enige Nederlandse ticket voor Parijs binnen handbereik. De 28-jarige zeilster verloor dinsdag echter haar hoge klassering met een 29ste plaats in de tiende race. Ze zakte daarmee terug naar de achtste plaats op de ranglijst. Met alleen nog de medalrace te gaan kan ze de voor de kwalificatie noodzakelijke vierde plaats niet meer behalen.

‘Alles zat tegen’

Bouwmeester miste de medalrace, maar kon alsnog opgelucht ademhalen. “Je wil het zelf afdwingen, maar alles zat tegen”, verklaarde ze na afloop via de zeilbond. “Ik kreeg het niet aan de praat. Maxime voer gewoon heel goed en dit waren haar omstandigheden. Maar uiteindelijk kreeg ik het toch nog in mijn schoot geworpen. Heel lekker dat het definitief is nu. Ik ben nu vooral echt heel erg opgelucht.”

Het WK voor de kust van Mar del Plata was het tweede en laatste evenement dat meetelde voor de kwalificatie voor de Spelen. Door haar vierde plaats op het WK in Den Haag van afgelopen zomer had ze een voorsprong van 7 punten ten opzichte van Jonker.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment