Zakelijk directeur FC Volendam op non-actief

Thierry de GraafHet bestuur van FC Volendam heeft zakelijk directeur Frans ten Berge op non-actief gesteld. De verwachting is dat het bestuur van de club later deze dag wordt ontslagen door de raad van commissarissen. Volgens de woordvoerder van FC Volendam kan het bestuur tot die tijd beslissingen blijven nemen.

Volgens een verklaring van de club moet Ten Berge weg omdat hij niet goed functioneert en omdat “hij geen openheid richting de club geeft over zaken die essentieel zijn voor goed bestuur.”

Voorzitter Jan Smit liet eerder deze week weten dat hij en zijn mede-bestuursleden weggestuurd zullen worden. De raad van commissarissen liet in een reactie daarop weten dat het bestuur weg moet omdat het voortbestaan van FC Volendam vanwege een financieel tekort in gevaar is. In een verklaring stelt de raad van commissarissen de club op dit moment een negatief eigen vermogen heeft van 3 miljoen euro en dat er voor het lopende seizoen een tekort van 2,3 miljoen euro wordt verwacht. Veerman, de voorzitter van de rvc, stelt dat het bestuur de raad er niet van heeft kunnen overtuigen dat de problemen opgelost zullen worden.

Er staat voor donderdagavond een vergadering gepland, waarin een definitief besluit over het ontslag van het bestuur kan worden genomen.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment