YouTuber Acid krijgt 3 maanden voorwaardelijk voor wraakvideo

Thierry de GraafTegen Acid was een celstraf geëist en en een boete die kan oplopen tot 136.000 euro. Daarnaast werd tegen hem een schadevergoeding van 200.000 euro geëist door de ouders van een student die niet bij de ontgroening betrokken was. 

Verwachtte het slechtste 

“Ik verwacht het slechtste, dat is de volledige boete. Ik zit al de hele maand te denken hoe ik die 336.000 euro ga betalen. Als ik het slechtste verwacht, kan het alleen maar beter zijn”, zei Acid voorafgaand aan de rechtszaak tegen de Vlaamse krant HLN. 

Tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak, vorige maand, zei de YouTuber dat hij geen spijt heeft van zijn wraakactie. Hij beriep zich op de vrijheid van meningsuiting:

In 2018 overleed de 20-jarige ingenieursstudent Sanda Dia na een uit de hand gelopen ontgroening bij de Leuvense studentenvereniging Reuzegom. De studenten die erbij betrokken waren, kregen werkstraffen tot 300 uur en geldboetes tot 400 euro. Veel Belgen vonden deze straffen te laag.

Niet betrokken

Acid besloot het heft in eigen hand te nemen. Hij plaatste een filmpje online met de namen van de daders. In die video noemde hij per ongeluk ook iemand die niet bij de ontgroening betrokken was. YouTube haalde de video offline.

De onschuldige jongen werd na de video van Acid online lastiggevallen. Het sterrenrestaurant van zijn ouders in Antwerpen kreeg valse boekingen en recensies. Zij eisten daarom een vergoeding voor de schade aan hun zaak. De jongen zelf wilde een symbolisch bedrag van 1 euro. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment