Woning Vlaardingse loodgieter gesloten na wéér een explosie

Thierry de GraafDe loodgieter wordt sinds mei vorig jaar door aanslagen geteisterd. Niet alleen zijn woning is doelwit, maar ook zijn auto’s en het huis van zijn moeder.

De explosie van vanochtend vond plaats rond 04.30 uur. De schade aan het pand, waar al eerder explosieven werden geplaatst, valt mee.

Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de reeks aanslagen wordt uitgebreid. Ook komt er meer beveiliging in de buurt, meldt de woordvoerder van de burgemeester. Omwonenden zullen deze week een brief hierover ontvangen.

Minderjarige verdachte

Tot nu toe zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosies. Een van de verdachten is 17 jaar oud. Het OM eiste tegen hem 210 dagen jeugddetentie, waarvan 155 dagen voorwaardelijk. De jongen hoorde ook een werkstraf van zestig uur tegen hem eisen.

Op 11 april staat een 19-jarige verdachte terecht in de rechtbank van Rotterdam.

De woning van de loodgieter werd in december en februari ook al gesloten. De loodgieter zegt niet te weten wie het op hem en zijn gezin gemunt heeft. Ook weet hij niet wat het motief van de daders is.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment