Wielrenner Van Aert mist klassiekers door botbreuken na zware val

Thierry de GraafHet is nog onduidelijk hoelang Van Aert uit de roulatie is, maar hij start sowieso niet in De Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Amstel Gold Race.

De kopman van Visma – Lease a Bike, die zijn hele voorjaar had afgestemd op de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, moest opgeven en lijkt uitgeschakeld voor de komende weken.

De latere winnaar Matteo Jorgenson reageerde ontzet op de val van zijn ploeggenoot. “Ik zat in zijn wiel, net voor de Kanarieberg, een belangrijk moment in de koers. Ik meen dat Wout en Alex Kirsch met elkaar in aanraking kwamen. Het was een lelijke val, ik wist meteen dat het voor Wout einde koers was.”

De val gebeurde zo’n 70 kilometer voor de finish achter een vroeg in de koers ontstane kopgroep van elf renners met daarbij de Nederlander Pascal Eenkhoorn. Tot de voornaamste slachtoffers behoorden naast Van Aert ook diens landgenoot Jasper Stuyven en de Eritreër Biniam Girmay. De Deen Mads Pedersen, zondag winnaar van Gent-Wevelgem, lag er ook bij, maar stapte wel weer op de fiets.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment