AMSTERDAM • Er kan geen enkele twijfel over bestaan.. 2018 is voor Wesly Bronkhorst (36) ‘zijn jaar’ geworden. Natuurlijk is het zo dat hij in 2017 zijn 15-jarig artiestenbestaan vierde en natuurlijk was zijn feestje in een uitverkocht Concertgebouw een hoogtepunt tot dan toe, en natuurlijk waren er de successingles waaronder ‘Als Jij Had Gedacht’, ‘Kom Allemaal Maar In Mijn Armen’, Ik Ga Maar’ of ‘Steeds Als Jij Me Aankijkt’ maar zijn ‘Trots Op Jou’ overtreft alles…

Dit wonderschone liedje met prachtige melodielijn en dito muziek, de nu veel vaker gebezigde kreet ‘Trots Op Jou’ en natuurlijk de wijze waarop Wesly dit neerzet, heeft de Amsterdammer definitief op de muziekkaart gezet. Wederom het bewijs ook dat je altijd moet gaan voor de hoogste kwaliteit.. in alles! En dan.. dan kan het zomaar gebeuren dat je écht doorbreekt in ons land. O ja, ‘Trots Op Jou’ zou over 20 jaar zomaar de enige echte grote hitsingle van de zanger kunnen zijn. Zoiets overtreffen is namelijk haast geen doen, zo’n trein komt echt maar zelden voorbij, al zal de uitdaging als het goed is.. er altijd zijn.

‘Trots Op Jou’ is dé Nederlandstalige hitsingle van 2018 en natuurlijk komt dan de lat enorm hoog te liggen als je met een album gaat komen. Dit moet dan je nieuwe muzikale visitekaartje voor de toekomst gaan worden, een nieuwe standaard ook. Zoals gezegd een tweede ‘Trots Op Jou’, al vinden wij ‘Alles Geven’ eveneens briljant, krijg je niet snel meer laat staan dat je een album met 10-12 van dergelijke stukken überhaupt maar zou kúnnen samenstellen en produceren.

Die nieuwe standaard die ‘Trots Op Jou’ heeft gezet, zit ‘m vooral in de muziek. Wesly en zijn compagnon trokken de laatste jaren al regelmatig richting het Oostblok om daar de strijkers te laten inspelen voor zijn liedjes maar met ‘Trots Op Jou’ zijn die ‘slechts’ nog maar een onderdeeltje van het totaalpakket. In een tijd waarin -muziek uit het doosje- gelukkig meer en meer naar de achtergrond aan het verdwijnen is, heeft Wesly Bronkhorst daar juist een paar extra scheppen bovenop gedaan, en gaat hij nu dus voor het maximale.

 

Naast deze upgrade is er ook sprake van een verschuiving qua stijl. Het met alle respect soms wat platte volkse feest/kroegenwerk met die eeuwige (hoe mooi ook) accordeon, is ingeruild voor chique producties, liedjes met meer inhoud, style en klasse. En nee, Wesly verloochent zijn roots echt niet op zijn album ‘Trots’, maar nu openbaart zich wel de échte Bronkhorst, denken wij. Feest is mooi, gezellig, opent de tapkranen en is dus goed voor de agenda, maar ‘Trots’ en ‘Trots Op Jou’ opent juist geheel andere deuren.

 

De echte liefhebber zal smullen van de nieuwe muzikale standaard van ‘Trots’. De 10 stukken op dit album vertegenwoordigen de nieuw gevonden sound met behoud van de -ik- van Wesly. Van vrolijk uitbundig en swingend naar dat pure verfijnde kleine. Laat je verrassen door bijvoorbeeld ‘Ik Had Het Mis’, een liedje met wat ons betreft internationale allure. Laat je pakken door die unieke opening van het karakterstuk ‘Vergeef’ of de zo prettige intieme sfeer van de binnenkomer ‘In Mijn Hart’. De beatbox, de piano, de kippenvel opwekkende strijkers en de indrukwekkende instrumentale passage van het wonderschone luisterliedje ‘Kijk Je Daar Nou Toch Eens Staan’, ook weer zo’n voorbeeld van het nieuwe elan van de volkszanger.

 

Nee, de kroeg is echt niet vergeten want ‘Ik Voel De Tranen’ is een echte. Eentje die uit kan groeien tot een klassieker in dat circuit zelfs. Wellicht staat de lente/zomerhit van 2019 trouwens ook op ‘Trots’ want ‘De Mooiste Tijd’ heeft wat dat betreft alles! De liefhebbers van vrolijke swing zullen enthousiast worden van ‘Kom Jij Eens Hier’. Lekker sjansen en dansen! ‘Trots’ waarop alles is gegeven, heeft alles én de hit van 2018 die tot in lengte van jaren gedraaid en meegezongen zal gaan worden.. ‘Trots Op Jou’!

 

TRACKLIST

01.Trots Op Jou | 02.Vergeef | 03.In mijn hart | 04.De Mooiste Tijd | 05.Ik voel de tranen | 06.Alles Geven | 07.Zo hier met jou | 08.Kijk je daar nou toch eens staan | 09.Kom jij eens hier | 10.Ik had het mis

 

Hoe waardeert u deze artiest/dit liedje?

Hoe meer sterren, hoe hoger uw waardering !

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.