Weduwnaar in Mr. Frank Visser: hoe is het nu met? ontroert kijkers

Thierry de GraafViktor reist terug naar het Friese Nijehaske. (Ver)giftige coniferen, spionagepraktijken, geluidsoverlast, getreiter met een Michelangelo-schort: twee jaar geleden liggen Eddy en Ingrid hier flink in de clinch met hun buren Sytze en Liesbeth en vliegen de beschuldigingen over en weer. Twee jaar later is daar helaas weinig aan veranderd, op een heel verdrietig gegeven na: Liesbeth, die tijdens de opnames al ziek is en een tumor heeft, is overleden.

“Het houdt niet over”, zegt weduwnaar Sytze als Viktor hem twee jaar na de zaak opzoekt. Op dat moment is het precies één jaar geleden dat zijn vrouw overleed. En hoewel de buren zeggen rekening te houden met zijn verdriet, zijn ze van mening dat Sytze allang gehoor had kunnen geven aan de uitspraak van meester Visser over het weghalen van de coniferen en de camera’s. 

 

“Ik was daar gewoon niet klaar voor”, verklaart Sytze over het slechts gedeeltelijk weghalen van zijn geliefde coniferen. “Ik heb ze eruit gehaald met mijn zoon, met tranen in mijn ogen.” Nu dreigt de buurman opnieuw met een rechtszaak tegen Sytze. “Je hebt de buurman een enorme stok gegeven om mee te slaan”, zegt Viktor over de boetes die Sytze nu riskeert. 

Er klinkt vanuit kijkers nu vooral empathie voor Sytze. ‘Een beetje empathie richting een rouwende buurman was wel gepast geweest’, klinkt het op X. ‘Janklui, die sprietjes zijn amper coniferen te noemen. Zijn vrouw is overleden. En wat maken die lui zelf een takkeherrie’, pent een ander. En: ‘Laat die man mei rust, die heeft wat anders aan zijn hoofd al het andere is totaal onbelangrijk nu.’ Als Sytze tot slot een nummer voor Viktor zingt en op zijn gitaar speelt die hij ook graag voor zijn vrouw zong, raakt hij al helemaal een gevoelige snaar bij sommige kijkers. 

Je kunt de aflevering van Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?, waarin Viktor ook de buurvrouw met haar hond Cowboy opzoekt en haar woedende buurman niet meer in beeld wil verschijnen, hier terugkijken.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment