Watermuseum in Arnhem tijdelijk dicht door wateroverlast

Thierry de GraafHet watermuseum in Arnhem werd gisteren getroffen door wateroverlast. Mogelijk sprong een waterleiding in de buurt, waarna de begane grond, kelder en het café van het museum blank kwamen te staan. Het is niet voor het eerst dat het misgaat.

Het museum meldt op sociale media dat het ‘gek is op water, maar dit is te veel van het goede’. De brandweer moest komen helpen om het water weg te pompen.

Waterval van de trap

Op beelden van Omroep Gelderland is te zien dat de binnenplaats van het museum onder water staat. Ook liep het water als een waterval via de trappen naar beneden.

Museumdirecteur Monique Verber zegt tegen de regionale omroep dat ‘water de neiging heeft om het laagste punt op te zoeken’. “En vandaag zijn wij dat toevallig. Dat was 20 jaar geleden al zo, dat is nog steeds zo. Dit is niet iets wat we binnen twee uurtjes hebben opgelost.”

Vaker wateroverlast

Het museum heeft de deuren gesloten en blijft tot zeker 19 november dicht. Begin vorig jaar ging het museum ook al even dicht door wateroverlast, in 2018 sprong een drinkwaterleiding in de buurt van het museum waardoor het ook onder water kwam te staan.  

Bekijk ook: droogte zorgt juist voor hele andere problemen

01:26

Door langdurige droogte daalt de bodem én de grondwaterstand. Daardoor krijgen een miljoen Nederlandse huiseigenaren te maken met funderingsschade. 

Bron: RTL NieuwsWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment