Vier mensen verdronken in Spanje door storm Nelson

Thierry de GraafDe Spaanse krant El Mundo schrijft dat een Engelse toerist in San Esteban de Pravia, aan de noordkust van Spanje, naar de golven stond te kijken toen hij door een golf in het water viel en werd meegesleurd. Zijn lichaam werd na 50 minuten uit het water gehaald. 

Tegen de rotsen geslagen

Nog geen 7 kilometer verder gebeurde ongeveer hetzelfde: in Cudillero werd een vrouw die door de haven liep volgens getuigen door een golf de zee in getrokken. Ze werd vervolgens door de golven tegen de rotsen geslagen en werd bewusteloos uit het water gehaald door een vissersboot. Hulpdiensten konden niets meer voor haar doen.

De andere twee doden vielen in Tarragona, ten zuiden van Barcelona. Volgens de guardia civil viel een jongen van tussen de 15 en 17 jaar oud daar in de zee, waarna hij er niet meer uit kon komen. Een 32-jarige Duitser die dat zag gebeuren, sprong daarop in het water om de jongen te redden. Maar beiden werden door de golven meegesleurd en kwamen om het leven.  

Storm Nelson gaat gepaard met zware regenval, in sommige gebieden sneeuw en vooral windstoten van tussen de 80 en 100 kilometer per uur. Golven die zijn gemeten, waren tot 7 meter hoog.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment