Verrader Ebru in het nauw gedreven door Vincent: ‘Gedragingen die horen bij Verrader’

Thierry de GraafDe avond is gevallen in het chateau en de kandidaten maken zich klaar voor de ronde tafel. Ze zullen voor het eerst een medekandidaat moeten verbannen, met als doel een Verrader naar huis te sturen. “De sfeer aan tafel is angstig”, verzucht Kathelijn.

Wanneer iedereen aan tafel zit, komt het gesprek al gauw op gang en worden de eerste verdenkingen uitgesproken. Meerdere kandidaten hebben hun pijlen gericht op Nathan. Ze zijn van mening dat hij zich wel erg verdacht gedroeg nadat presentator Tijl Beckand de Verraders had aangewezen. 

Het lijkt voor Nathan einde verhaal te zijn, totdat Lucinda onverwachts haar verdenkingen richting Verrader Ebru op tafel gooit. Volgens Lucinda is Ebru te vaak aan het vissen naar informatie.

Vincent gaat mee in het verhaal van Lucinda en bespreekt zijn verdenkingen met de groep. “Als ik kijk naar haar gedrag, dan zie ik vooral veel konkelingen en gedragingen die horen bij een Verrader.” Bij Ebru schiet deze uitspraak in het verkeerde keelgat en ze kaatst de bal direct terug naar Vincent. “Er is één persoon die ik heb verdacht en dat ben jijzelf. (…) Dus dat je dit nu zo profileert, vind ik eerlijk gezegd niet fair.”

Toch blijft Vincent bij zijn standpunt en wil hij nog een laatste statement maken. “Ik zie wat je doet en dat je naar groepjes gaat en daarin heel actief bent.” Maar Ebru weet zijn harde woorden direct te weerleggen. “Ik ben aan het jagen (…) en daarvoor heb je informatie nodig.”

Gelukkig voor Ebru loopt dit voorval vooralsnog met een sisser af, want de groep richt zich al gauw weer tot Nathan. Vooral Kathelijn denkt zeker te weten dat hij een Verrader is. “Ik vind je erg nerveus, met name als ik in de buurt was. (…) Dit is mijn gevoel en ik wil zo graag checken of dit klopt.”

Nadat iedereen een naam heeft opgeschreven, wordt al gauw duidelijk dat Nathan de meeste stemmen heeft gekregen van de groep. Hij is genoodzaakt om te vertellen dat hij een Getrouwe is. Kathelijn is met stomheid geslagen, ze was ervan overtuigd dat hij een Verrader was. “Ik schaam me dood. Ik sta voor schut voor mezelf en heel Nederland.”

Ebru heeft deze keer de dans weten te ontspringen, maar hoe lang houdt ze dit nog vol? Je ziet De Verraders elke vrijdag om 20.00 uur bij RTL 4. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment