Vandaag Inside-kijkers zien Angela de Jong Johan Derksen ‘doormidden zagen’

Thierry de GraafNadat Johan onlangs begrip uitte voor de vermeende zwangerschapsdiscriminatie bij WNL, schroomden Merel Ek en Hélène Hendriks het al niet om hem met z’n neus op de feiten te drukken. Dat tegengeluid liet ook Angela woensdagavond horen. Ze begon haar betoog nadat Wilfred Genee de tv-columniste vroeg: “Sinds de laatste keer dat je hier zat tot nu, hoe vaak heb je met je hoofd zitten te schudden als je weer naar dit programma zat te kijken?” 

Dat waren niet de leukste avondjes, nee”, begon Angela over de betreffende uitzendingen en Johans uitspraken. “Dan zat ik echt mezelf op te vreten. Vooral ook omdat het heel lang duurde voordat jullie hier eindelijk zeiden: zwangerschapsverlof is geen zes maanden, het is vier maanden. En het bedrijf wordt gewoon gecompenseerd door het UWV.” 

“Je kent hem toch inmiddels”, reageerde René van der Gijp. “Ik ken hem, ik ken hem”, knikte Angela. René: “Zolang jullie schrijven dat-ie het niet mag zeggen, dan gaat-ie lekker door.” Waarop Angela vervolgde: “Maar ik heb weer genoten van Merel en Hélène die daar tegenin gingen.” 

En toen richtte Angela zich rechtstreeks tot Johan. “Er wordt natuurlijk heel vaak geroepen: ‘Die man moet van de televisie af, die denkbeelden zijn antiek’. Die denkbeelden zíjn ook antiek, maar wat ik er dan wel weer het goeie van vindt is dat hier voor een miljoenenpubliek dus inderdaad door Merel of Hélène de discussie wordt aangegaan, dat er misschien toch wat kijkers in het publiek of thuis zijn die denken: ze hebben gelijk.” 

Wilfred viel de stilte aan de overkant van de tafel op. “Johan, je houdt je in, ik merk het aan je.” Toen zette De Snor de tegenaanval in tegen het naar zijn zeggen ‘huisvrouwtje’ en ‘vrouwengemompel’. Volgens hem vonden de betreffende misstanden plaats in een ‘tijdperk waarin dat heel normaal was’. “Toen zag de wereld er totaal anders uit, had niet iedereen de neiging om voor de bühne te willen deugen en werd er veel meer van elkaar geaccepteerd.” Hij gaf te kennen dat-ie als hoofdredacteur van Voetbal International weleens op een tafel stond te schreeuwen. Daar werd-ie naar zijn weten niet op afgerekend. “Sterker nog, ze zagen dan de leider in je.” 

Toen Angela en Johan vervolgens met elkaar in de clinch komen over de verjaring van misstanden, besloot De Snor: “Ik heb helemaal geen zin om met je in discussie te gaan, want ik vind het allemaal gelul. (…) Het is vreselijk, maar ik blijf het gelul vinden.” 

Op X leek de overheersende mening te zijn dat Johan deze discussie verloor. ‘Hij is er zichtbaar beduusd van hier kan hij niet tegenop’, pende een kijker. ‘Zal hij morgenavond zeker op terugkomen.’ En: ‘Dat gezicht van Johan Derksen als Angela de Jong hem even overmidden zaagt! Goud waard!’

Vandaag Inside is elke werkdag rond 21.30 uur te zien op SBS6 en kun je hier terugkijken.

Ook Rob Goossens liet zich uit over de ophef rondom de uitspraken van Johan: Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment