Van Leeuwen en Van der Zee langer directeur-bestuurders bij KNVB

Thierry de GraafDe raad van commissarissen van voetbalbond KNVB heeft Marianne van Leeuwen voor drie jaar herbenoemd als directeur-bestuurder betaald voetbal. De KNVB meldt dat Van Leeuwen, die de dagelijkse leiding heeft over het betaald voetbal, een tweede termijn krijgt.

“De relatie tussen de KNVB en de clubs in het betaald voetbal (bvo’s) is sinds de komst van Marianne enorm verbeterd”, zegt Jan Albers, de voorzitter van de commissarissen. “Door het – samen met de Eredivisie CV en Coöperatie Eerste Divisie – nieuw gevormde competitiebestuur betaald voetbal, worden de sportieve prestaties van de bvo’s nog beter gefaciliteerd en wordt de waarde van het voetbal verhoogd. Alles bij elkaar is de raad van commissarissen daarom blij te kunnen melden dat Marianne in ieder geval nog drie jaar aanblijft.”

De raad van toezicht amateurvoetbal heeft Jan Dirk van der Zee voor drie jaar herbenoemd als directeur-bestuurder van de sectie amateurvoetbal van de KNVB. Hij heeft sinds april 2015 de dagelijkse leiding over het amateurvoetbal. Met de herbenoeming start voor Van der Zee zijn vierde termijn. “De raad van toezicht ziet dat onder leiding van Jan Dirk goede stappen gezet blijven worden”, zegt voorzitter Albert van Wijk van de raad van toezicht. “Er is bij de KNVB sprake van ledengroei en er staat een stabiele, toekomstgerichte organisatie. Voor de raad van toezicht is Jan Dirk dan ook de komende drie jaar de juiste man op de juiste plek.”

Een directeur-bestuurder wordt bij de KNVB door het toezichthoudend orgaan benoemd voor een periode van drie jaar. Daarna kan herbenoeming maximaal drie keer plaatshebben.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment