Van Bommel realistisch na nieuwe ‘tik’ in Champions League

Thierry de GraafTrainer Mark van Bommel was realistisch na de derde nederlaag op rij voor Antwerp FC in de Champions League. Woensdagavond was Porto in België met 4-1 duidelijk te sterk. De ploeg van Van Bommel begon nog goed aan het duel, maar in de tweede helft ging het hard.

“In de eerste helft deden we het heel erg goed. We vonden de vrije man, zetten hoog druk tegen een heel goede tegenstander. Je zag, net zoals in de eerste helft tegen Sjachtar, dat wij gewoon heel goed kunnen voetballen”, zei Van Bommel.

“Onze belangrijkste speler van de laatste maanden maakte vervolgens een persoonlijk foutje. Daarna beslissen ze de wedstrijd met enkele doelpunten op Champions League-niveau. Ze versnellen en vertragen op de juiste momenten. Ze kunnen allemaal een bal bijhouden, slim een vrije trap uitlokken. Wij zijn zover nog niet, maar dat is geen schande.”

Voor Van Bommel lijkt de derde plek in de poule en dus een vervolg in de Europa League het hoogst haalbare. “Het is zo dat wij onze op papier twee gemakkelijkste thuiswedstrijden al gespeeld hebben en het resultaat is 0 punten”, aldus de Nederlandse trainer. “Als club wilden wij ons graag kwalificeren voor de Champions League. Maar dat zijn enorme stappen die je dan zet. En dan bestaat het risico dat je zulke tikken krijgt. Dit is de andere kant van het succes. Dit is het hoogste niveau dat er is en daar moeten wij naartoe. Maar het is voor ons de eerste keer. Dat is geen excuus maar gewoon de realiteit.”

Eerder verloor Antwerp FC thuis van Sjachtar (2-3). De uitwedstrijd tegen FC Barcelona ging met 5-0 verloren.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment