Van Arnhem tot Groningen: boeren voeren actie op meerdere plekken

Thierry de GraafIn Arnhem zijn naar schatting 150 tot 180 boeren naar het provinciehuis van Gelderland gekomen, laat een woordvoerder van die provincie weten. “De boeren hebben verteld dat de maat vol is”, aldus de woordvoerder. 

Ook hebben ze hem in het provinciehuis een manifest overhandigd, waarin ze onder meer oproepen de bemestingsverboden op te heffen op provinciale landbouwgronden die boeren in erfpacht hebben.

In Groningen waren de boeren met zo’n tien à vijftien trekkers naar de stad gekomen. Het provinciehuis is gevestigd in de binnenstad, maar daar zijn de boeren niet gekomen, zegt een woordvoerder van de gemeente. De overlast is volgens hem tot een minimum beperkt gebleven. Iets na 21.00 uur waren de boeren weer weg.

Ook bij het distributiecentrum van supermarktketen Jumbo in Woerden staan vanavond enkele boeren met trekkers. De sfeer is gemoedelijk, zegt een woordvoerder van de politie, die niet verwacht dat de trekkers de hele nacht blijven staan.

Ook protesten in Brussel

Niet alleen in Nederland wordt door boeren geprotesteerd. In Brussel is het onrustig, omdat grote groepen boeren protesteren tegen de landbouwregels van de Europese Unie. Ze vinden dat daarmee niet te werken valt. Verslaggever Ruben Leter was ter plaatse: Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment