Na een kleine 80.000 uitgebrachte stemmen is de 12e jaargang van de Zomerhit-verkiezing van HollandseHitsForum.nl gewonnen door De Havenzangers met hun single ‘Vakantie’. De toonaangevende website gericht op -Nederlandstalig in de categorie Volksmuziek-, riep het publiek op tussen 23 en 29 augustus hun stem uit te brengen op de 10, eveneens door de websitebezoekers, genomineerde Zomerhits. Voorwaarde is dat de nummers in 2019 zijn opgenomen, ze zowel qua tekst als muziek een uitgesproken zomers karakter bezitten en uiteraard voorzien zijn van een zomerse videoclip. Kortom, de meest Zomerse single van 2019 wint de HHF-Zomerkanjer.

De Top-6 lag dit jaar heel dicht bij elkaar maar na 79.700 stemmen bleken Willem en Wesley Mulder met ‘Vakantie’ de winnaars vóór de zomerse singles van Bob Offenberg, Joeri Plaizier, Stef Ekkel en Perry Zuidam. Nadat De Havenzangers in 2007 werd ontbonden ging toetsenist/zanger Willem Mulder solo verder. Een jaar later vormt hij met zijn zoon Wesley het duo Mulder & Mulder. Vanaf 2015 draagt het duo de naam Havenzangers. Sindsdien brengen zij zowel rond het carnaval/après-ski seizoen als ook kort voor de zomer, een nieuwe single uit. De afgelopen jaren zijn de Havenzangers dan ook meermalen genomineerd voor de HHF-Zomerkanjer. Na meerdere ereplaatsen in het verleden, pakten vader- en zoon Mulder nu dan de eerste positie.

‘Vakantie’ is op HollandseHitsForum.nl gerecenseerd met de volgende woorden: “Live publiek en een soort van Vengaboys-soundje treden je tegemoet tijdens de opening van de nieuwe Havenzangers-zomerplaat: ‘Vakantie’. En opnieuw ontdek je een klassieke Havenzangersdeun in de melodie, want ‘Oh Mona’ uit ‘87/’88 is de leidraad geweest van deze Carlo Verkooijen-productie. Alles wat je doet óf juist laat tijdens je… vakantie, komt voorbij op deze wat ons betreft zeer geslaagde single van De Havenzangers die vanaf 19 juli verkrijgbaar is”.

 

Uitslag HHF-Zomerkanjer 2019

De Havenzangers – Vakantie

Bob Offenberg – Laat het verlangen

Joeri Plaizier – Vakantieliefde

Stef Ekkel – Hey badjuffrouw

Perry Zuidam – Naar de caravan (als ’t effe ken)

Bouke – In 1 seconde

Franz Joostink – Dat is de zomer

Tom Haver – Zomer in je ogen

Rob Ronalds – Het is nu zomer

Susanna Veldmeijer – Al had je alles

 

Alle winnaars op een rij:

2008: Anita & Ed – Zullen We Maar

2009: René Schuurmans – Een Zomer Lang Zomer

2010: Yosee – De Zon Die Schijnt Weer In Mijn Hart

2011: Vinzzent – Zomerdromen

2012: Arjon Ft. DJ Nelis – Schudden

2013: Alex – Kijk De Zon Eens Schijnen

2014: Jaman – Samen Dansen Op De Reggaebeat

2015: Frank Verkooyen – Het Wordt Vast Een Mooie Zomer

2016: John West & Lange Frans – Wat Een Hete Zomer

2017: Kees Haak – Het Is Weer Zomer

2018: Wesley Klein & Monique Smit – Mooier dan mooi

2019: De Havenzangers – Vakantie

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.