Afgelopen week maakte Hugo – naast de overheerlijke peanut butter cookies met pure chocolade – ook verrukkelijke Hash browns. Een typisch Amerikaans gerecht dat vaak als ontbijt of brunch wordt gegeten, mét een gepocheerd eitje en een lekkere saus erop.
Bereidingswijze:
Stap 1: Breng een pan met water aan de kook.
Stap 2: Rasp de aardappels grof en pel en rasp de ui eveneens grof.
Stap 3: Doe de aardappel en ui in een schone (thee)doek en knijp het overtollige vocht eruit.
Stap 4: Doe het mengsel in een grote kom. Meng het met 1 ei en flink wat zout en peper tot een mooi geheel.
Stap 5: Zet het vuur van de pan kokend water lager (zodat het nét niet kookt).
Stap 6: Breek een ei in een kommetje of soeplepel. Maak met een garde een draaikolk in het water en laat het ei voorzichtig in de draaikolk glijden. Pocheer het ei 3-4 minuten, haal met een schuimspaan uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo alle eieren!
Stap 7: Verhit een royale scheut olie in een koekenpan met dikke bodem en voeg wat lepels van het aardappelmengsel toe aan de pan. Druk dit tot platte rondjes van ongeveer 1 cm dik.
Stap 8: Bak de hash brows in 2-3 minuten goudbruin en krokant, keer om en bak nog 2-3 minuten. Laat even uitlekken op keukenpapier.
Stap 9: Tot slot maak je de saus door allereerst de roomboter te smelten in een steelpan.
Stap 10: Meng vervolgens in een kom de gesmolten boter met de crème fraîche, mosterd, citroenrasp en -sap en breng dit op smaak met zout en peper.
Stap 11: Snijd de kruiden fijn.
Stap 12: Beleg de hash browns met een gepocheerd ei. Lepel de saus erop en bestrooi met de kruiden.
Tip: dit gerecht smaakt ook heerlijk met zelfgemaakte Hollandaisesaus!