Trump wint ook Republikeinse voorverkiezingen in New Hampshire

Thierry de GraafMet een kwart van de stemmen geteld, heeft Trump 54,9 procent van de stemmen tegenover de 43,6 procent van Haley.

Focus op algemene verkiezingen

VS-correspondent Erik Mouthaan: “Opnieuw een duidelijke overwinning voor Trump, waarmee hij afdendert op een nominatie van zijn partij. Alles ziet er naar uit dat Trump zich nu gaat richten op de algemene verkiezingen in november en dat hij zich zal presenteren alsof hij de voorverkiezingen al binnen heeft”. 

“Haley wil nog graag in debat met Trump, maar hij zal zijn best doen om haar te negeren en zich te focussen op de grotere strijd. Ook steeds meer machtige Republikeinse politici gaan achter hem staan, omdat ze wel zien hoe de vlag er inmiddels bij hangt. De Republikeinse kiezer wil Trump”. 

Haley geeft niet op

En hoewel het volgens Trump een gelopen race is, blijft Haley positief. Ze feliciteerde haar tegenstander dinsdagavond met zijn overwinning en zei dat Trump de zege ‘heeft verdiend’.

Opgeven doet Haley dus nog niet: de oud-gouverneur zei in haar toespraak dat de strijd nog niet is gestreden en ze benadrukte dat een overwinning van Trump, volgens haar juist een kans is voor Biden. 

“Het slechtst bewaarde geheim binnen de politiek is hoe graag de Democraten het tegen Donald Trump willen opnemen”, aldus de voormalig VN-ambassadeur, die aangaf haar strijd tegen Trump nog niet op te geven. “Een nominatie voor Trump betekent winst voor Joe Biden.”

Verkiezingen 24 februari

Vorige week won Trump ook de voorverkiezing in Iowa. De volgende gelegenheden voor Haley om stemmen binnen te halen zijn de voorverkiezingen in Nevada, op de Maagdeneilanden en in South Carolina, de staat waarvan zij van 2011 tot 2017 gouverneur was.

Deze verkiezingen vinden over een maand plaats, op 24 februari.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment