Trainer Van ‘t Schip: goed dat Ajax overwintert in Europa

Thierry de GraafTrainer John van ‘t Schip was vooral blij met het resultaat van het thuisduel van Ajax met AEK Athene (3-1) in de Europa League . “Dit was een soort finale”, zei hij. “We moesten winnen. Anders zouden we zijn uitgeschakeld in Europa. Nu mogen we verder in de Conference League. Dat is voor mijn jonge spelers heel belangrijk. Zij kunnen zich zo verder ontwikkelen. Het is goed dat we overwinteren in Europa.”

Van ‘t Schip was naar eigen zeggen trots op zijn ploeg. “We misten met Steven Bergwijn en Steven Berghuis belangrijke spelers”, zei hij. “En ik moest Brobbey en Rensch ook wisselen. We hebben best veel karakter getoond. Maar het moet beter. Dat besef ik ook. Er gaat soms te veel fout. Dan vallen we ver terug. Aan de andere kant hadden we ook zes keer kunnen scoren”, doelde hij op drie gemiste kansen door Chuba Akpom. “We hebben verdiend gewonnen.”

Ajax kan maandag tijdens een loting gekoppeld worden aan Legia Warschau, Eintracht Frankfurt, Slovan Bratislava, AA Gent, Dinamo Zagreb, Bodø/Glimt, Ferencváros en Ludogorets. “Daar zitten een paar sterke tegenstanders tussen”, reageerde Van ‘t Schip. “De ervaring van zulke duels moeten we meenemen naar de Eredivisie. Zo worden we sterker.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment