Trainer Oosting van FC Twente baalt van vertrek spits Ugalde

Thierry de GraafFC Twente-trainer Joseph Oosting baalt van het aanstaande vertrek van Manfred Ugalde naar Spartak Moskou. “Je werkt met elkaar ergens naar toe en als zoiets bekend wordt, dan maakt het de week onrustig”, zei hij in een persconferentie voor het uitduel van zondag met Feyenoord. “We hebben het er met elkaar over gehad en dan moeten wij als groep ook weer over tot de orde van de dag.”

Ugalde was bezig aan een sterk seizoen, met zeven doelpunten en zes assists in de Eredivisie. De 21-jarige spits uit Costa Rica staat tot medio 2027 bij FC Twente onder contract. Het ziet ernaar uit dat hij het transferrecord van Dusan Tadic gaat breken. De Serviër verliet FC Twente in 2014 voor zo’n 14 miljoen euro voor Southampton.

FC Twente mag zaken doen met Spartak Moskou, ondanks de sancties die Rusland zijn opgelegd na de invasie in Oekraïne. Oliemaatschappij Lukoil is de eigenaar van Spartak Moskou en staat niet op de sanctielijst van de EU.

FC Twente is al op zoek naar een vervanger voor Ugalde. Aanvaller Lequincio Zeefuik is een van de kandidaten. De spits van FC Volendam staat echter ook in de belangstelling van AZ.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment