Tennisfederatie WTA krijgt nieuwe baas, Simon wordt voorzitter

Thierry de GraafSteve Simon legt zijn rol als CEO van tennisfederatie WTA neer. Hij blijft wel aan als voorzitter. De geboren Nederlandse Micky Lawler die sinds 2015 de titel president had bij de tennisbond, gaat de WTA verlaten.

De WTA zegt al begonnen te zijn met de zoektocht naar een nieuwe CEO. De verschuivingen hebben te maken met het strategische plan om het vrouwentennis te laten groeien.

“Ik wens Steve het allerbeste in zijn nieuwe rol. De toevoeging van een extra leiderschapsrol zal de vooruitgang van de vrouwensport en de WTA bevorderen. Ik kijk uit naar de voordelen die dit zal opleveren voor iedereen die bij onze sport betrokken is”, zei Victoria Azarenka namens de spelersraad.

Vorige maand was er veel kritiek op het functioneren van Simon als baas van de WTA. Het eindejaarstoernooi WTA Finals draaide uit op een grote teleurstelling en de speelsters klaagden over de omstandigheden waaronder het toernooi werd gespeeld.

Tennislegende Martina Navratilova was van mening dat Simon niet langer kon aanblijven na het toernooi in Mexico. Eerder al werd Simon verweten dat hij niet goed handelde na de oorlog tussen Oekraïne en Rusland, die voor verdeeldheid op de tennistour zorgde.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment