WEESP  •   Dit tweetal vond elkaar op de middelbare school op muzikaal vlak en worden uiteindelijk ook levenspartners. Suzan Stortelder (27) en Freek Rikkerink (26) coverden diverse liedjes en plaatsen deze op Facebook. In 2016 maakten ze ‘Don’t Let Me Down’ van The Chainsmokers dat werd ontdekt door originele uitvoerenden, en nadat dit gedeeld werd, zat het filmpje snel aan een miljoen views.  In 2017 verscheen de EP ‘Glass House sessions’ met hierop 5 covers. In 2018 brengt het duo haar eerste (zelf geschreven) Nederlandstalige song op de markt: ‘Als Het Avond Is’ wordt een megahit in ons land. Ook de opvolger ‘Blauwe Dag’ slaat ook enorm aan en in de tweede helft van 2019 verschijnt hun debuutalbum ‘Gedeeld Door Ons’ gevolgd door een theatertour met shows in zowel ons land als in Vlaanderen.

 

‘Gedeeld Door Ons’ bevat naast de 2 hitsingles nog 8 tracks die je binnen een klein half uur tot je kan nemen. Als muziekliefhebber word je bijna als vanzelf getriggerd door het ongekende succes van een aanvankelijk toch relatief onbekend duo. Goed dat je dan met de nieuwe tracks een muzikaal beeld gaat krijgen. Het duo is niet in een hokje of hoekje van de muziek te plaatsen. Misschien had je dat n.a.v. van de hitsingles wel al stiekem gedaan, maar dit album geeft aan dat zij een brede smaak en dus voorkeur hebben. Dat zorgt dat ‘Gedeeld Door Ons’ als een enorme verrassing bij je kan binnenkomen. Sterke melodieuze pop, soms uitbundig en swingend maar ook ingehouden in een bijna kwetsbaar overkomende balladvorm. Nooit te stevig en daardoor breed toegankelijk. Maar dé verrassing zit ‘m in de dance-, jaren tachtig disco- en de funk-invloeden. Maar welke stijl ook, het sublieme vocale samenspel van de twee zorgt voor eenheid, rust en duidelijkheid.. het is de Suzan & Freek-sound! Compleet nieuw en vernieuwend in ons muzikale landschap en waar -less is more- hét uitgangspunt lijkt. Een uitermate sterk en dus gevarieerd album met hierop volgens ons zeker nóg een klapper van een hit: ‘Mag Ik Daar Even Stil Bij Staan’.

 

TRACKLIST:

01.Mag Ik Daar Even Stil bij Staan  |  02.Blauwe Dag  |  03.Gedeeld door Ons  |  04.Hoofd in de Wolken  |  05.Nog Even Dit  |  06.Als het Avond Is  |  07.Deze Is voor Mij  |  08.Spiegelbeeld  |  09.Neem Me Mee  |  10.Lied voor Niemand Anders

 

 

Hoe waardeert u deze artiest/dit liedje?

Hoe meer sterren, hoe hoger uw waardering !

Bekijk nu alle single-releases
incl. clip- en streamings links,
via het ‘Release-overzicht’
in het menu… Altijd actueel !

Volgen
Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.