Op 19 juli verschijnt de nieuwe single ‘Superhero’ van Dennis van Aarssen. De winnaar van de The voice of Holland 2019 presenteert de nieuwe track aan de vooravond van zijn theatertournee, die na de zomer van start gaat. Voor de totstandkoming van ‘Superhero’ heeft Dennis samengewerkt met de internationaal gerenommeerde componisten Jeff Franzel en Maria Christensen. De begeleidende video voor Superhero is geschoten in Zuid-Afrika. Na het winnen van het negende seizoen van The voice of Holland krijgt de muziekcarrière van Dennis van Aarssen serieus vorm door eigen repertoire te schrijven in samenwerking met gerenommeerde nationale en internationale songwriters. Zijn nieuwe single ‘Superhero’ is het resultaat van zijn samenwerking met de componist Jeff Franzel, voormalig pianist van onder andere Frank Sintaria en Sammy Davis Jr., en singer-songwriter Maria Christensen. Zij schreef onder meer muziek en teksten voor *NSYNC, Jennifer Lopez en Celine Dion. Jeff Franzel schreef eerder naast filmmuziek ook songs voor artiesten zoals The Temptations, Placido Domingo en Dianne Reeves. ‘Superhero’ is de eerste nieuwe track van de later dit jaar te verschijnen EP van Dennis van Aarssen. De nieuwe single is vanaf aanstaande vrijdag op alle bekende streaming platforms te beluisteren.

 

Theatertournee met bigband

De nieuwe single ‘Superhero’ gaat vooraf aan een theatertournee die Dennis van Aarssen langs 31 podia door heel Nederland voert. Voor zijn liedjesprogramma heeft hij gekozen voor een kleurrijke mix die bestaat uit de mooiste liedjes uit het zogeheten Great American Songbook, bekende jazz standards en de populairste songs van bekende zangers en chansonniers zoals Charles Aznavour. Dennis zingt daarbij ook een aantal nieuwe nummers uit zijn eigen repertoire, waaronder uiteraard ook ‘Superhero’. Tijdens deze31 shows wordt Dennis begeleid door de 10-koppige BOSCO Bigband.

 

Uitzonderlijk talent

Na het horen van ‘Swing When You’re Winning’ van Robbie Williams werd Dennis van Aarssen als zevenjarige prompt verliefd op swing en jazzmuziek. Nadat hij jarenlang zijn zangtalenten op zijn YouTube-kanaal had gedeeld en later optrad met zijn eigen band, besloot hij deel te nemen aan The voice of Holland 2019. In de populaire tv-show slaagde hij erin zijn liefde voor Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. en Michael Bublé te delen met het Nederlandse publiek en zowel de juryleden als ook tv-kijkers te overtuigen van zijn uitzonderlijke zangtalent. Dennis van Aarssen is een gepassioneerde crooner, die furore maakt met zijn interpretatie van swing- en jazzmuziek. Eind van het jaar zal zijn debuutalbum verschijnen.

Fotocredit: Humberto Tan

Volgen
Facebook
Facebook
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.