Spits Giménez laat zijn droom uitkomen in de Champions League

Thierry de GraafSantiago Giménez moest vanwege een schorsing van twee duels even op zijn debuut in de Champions League wachten. Maar tegen Lazio mocht hij dan eindelijk debuteren op het allerhoogste niveau in Europa. Na twee doelpunten en een zege van 3-1 werd de spits uit Mexico door een jury van de UEFA verkozen tot man van de wedstrijd.

De uitzinnige toeschouwers in De Kuip scandeerden onophoudelijk zijn naam. En zijn vriendin Fer Serrano danste mee op de hoofdtribune. De 22-jarige Giménez zocht vlak na het laatste fluitsignaal naar woorden om zijn wedstrijd te beschrijven. “Hier droomde ik van als kind”, zei hij in de catacomben van het stadion. Ik heb me altijd zo’n avond voorgesteld. En nu is het gebeurd.”

Trainer Arne Slot en zijn spelers kwamen superlatieven tekort om het optreden van Giménez te beschrijven. “Het klinkt misschien raar”, zei de coach van Feyenoord. “Maar als wij hem in stelling brengen, dan schiet hij de ballen in het doel. Dat lijkt eenvoudig, maar dat is het natuurlijk niet.”

Ook Calvin Stengs was onder de indruk van het spel van de spits uit Mexico. “Hij scoort zo makkelijk, dat is echt heel knap”, zei hij. “Natuurlijk is het heerlijk om hem als spits te hebben”, stelde Mats Wieffer. “Met mij op doel scoort hij eigenlijk nooit”, grapte Justin Bijlow. “Maar even serieus, uiteraard is hij een fantastische spits. Dat bewijst hij iedere keer met zijn doelpunten en loopacties. Hopelijk trekt hij zijn prestaties door tot aan het einde van het seizoen.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment