Schaatser Roest wacht duel met Stolz voor vierde allroundtitel

Thierry de GraafPatrick Roest gaat in Inzell voor zijn vierde wereldtitel allround. De 28-jarige Lekkerkerker moet daarvoor wel afrekenen met onder anderen de Amerikaanse schaatssensatie Jordan Stolz. De wereldkampioen op de 500, 1000 en 1500 meter doet voor het eerst mee aan het WK allround.

Roest moest twee jaar geleden de wereldtitel aan de Zweed Nils van der Poel laten. De drie edities daarvoor was hij wel de beste.

De titelverdedigster bij de vrouwen ontbreekt. Irene Schouten zette enkele weken geleden een punt achter haar carrière als langebaanschaatsster. Antoinette Rijpma-de Jong aast op de wereldtitel. Ze is de regerend Europees en Nederlandse kampioene en werd al vier keer derde bij het WK allround. Marijke Groenewoud en Joy Beune debuteren. Ze nemen het mogelijk op tegen de Japanse Miho Takagi, die vrijdagavond de wereldtitel sprint veroverde.

De vrouwen beginnen op zaterdag om 12.45 uur met de 500 meter en rijden daarna nog een 3000 meter. De mannen rijden de 500 meter en de 5000 meter. Zondag is de afsluitende dag.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment