Rummenigge wil herdenkingsdienst Beckenbauer in stadion Bayern

Thierry de GraafMÜNCHEN (ANP/DPA) – Oud-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge wil een herdenkingsdienst voor de overleden Duitse voetballegende Franz Beckenbauer in het stadion van Bayern München. “De hele voetbalwereld rouwt om vriend Franz. Hij verdient een waardig afscheid. Bayern zou een memorial voor hem moeten organiseren in het stadion, dat er zonder hem nooit was gekomen”, zei Rummenigge, die zelf ook het grootste deel van zijn carrière voetbalde bij de Zuid-Duitse topclub.

Beckenbauer overleed zondag op 78-jarige leeftijd. De befaamde libero, bijgenaamd ‘Der Kaiser’, won als speler van Bayern München driemaal de Europa Cup 1. Hij leidde de Duitsers in 1974 als aanvoerder naar de wereldtitel, na een gewonnen finale tegen het Nederlands elftal (2-1). Twee jaar eerder was hij al Europees kampioen geworden. In 1990 won Beckenbauer als bondscoach met Duitsland de wereldtitel.

De Duitse voetbalicoon was van 1994 tot 2009 ook president van Bayern München. Onder zijn bewind verruilde de club het verouderde Olympiastadion voor de speciaal gebouwde Allianz Arena. Dat stadion biedt plaats aan 75.000 toeschouwers.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment