Reserves helpen Manchester City aan winst op Rode Ster Belgrado

Thierry de GraafMet een veredeld B-elftal heeft Manchester City ook het zesde en laatste groepsduel in de Champions League gewonnen. De titelverdediger versloeg Rode Ster in Belgrado met 3-2. De doelpunten kwamen op naam van spelers die normaal nog niet in aanmerking komen voor de hoofdmacht.

Coach Pep Guardiola had vrijwel zijn hele vertrouwde basiself op de bank gelaten. Erling Haaland, Jéremy Doku en Kevin de Bruyne ontbraken bovendien wegens blessures.

De vervangers deden het goed. Debutant Micah Hamilton (20) opende in de 19e minuut de score door vanaf rechts naar binnen te draaien en hard uit te halen. Na ruim een uur verdubbelde zijn Noorse leeftijdsgenoot Oscar Bobb de voorsprong met zijn eerste doelpunt in dienst voor City. Een kwartier voor tijd zorgde de Zuid-Koreaan Hwang In-beom met een doelpunt (1-2) voor nog wat sfeer op de volle tribunes. Een door Kalvin Phillips benutte strafschop (1-3) en een doelpunt van Aleksandar Katai bepaalden de eindstand.

De groepswinst van Manchester City stond al weken vast. Ook de tweede plaats van RB Leipzig kon niet worden bedreigd. Zonder onder anderen Xavi Simons en Loïs Openda – beiden wel invaller – wonnen de Duitsers met 2-1 van het Zwitserse Young Boys. Benjamin Sesko zorgde in de 51e minuut voor de 1-0. Ebrima Colley maakte al binnen twee minuten gelijk, waarna niet veel later Emil Forsberg Leipzig weer op voorsprong zette.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment