Rechts Amerika ziet complot rond Taylor Swift en Joe Biden

Thierry de GraafDe geruchten begonnen toen Swift een relatie kreeg met Americanfootballspeler Travis Kelce. De popster, die twaalf Grammy’s op haar naam heeft staan, is sinds haar relatie bij elke wedstrijd aanwezig en verschijnt iedere wedstrijd opnieuw pontificaal in beeld. De aanwezige tv-ploegen aarzelen niet om hun camera’s op Swift te richten.

Toen de Kansas City Chiefs, het team van Kelce, zich kwalificeerden voor de Super Bowl kwam er als reactie van rechtse commentatoren op X en op Fox News dat het allemaal doorgestoken kaart was. Het team werd volgens hen opzettelijk naar de finale gestuurd waardoor Swift de mogelijkheid zou hebben om propaganda over Biden te verspreiden tijdens het best bekeken televisieprogramma van het jaar. 

Sommige geruchten gaan zelfs zo ver dat ze denken dat Swift de halftime-show gaat onderbreken en alle kijkers zal oproepen om op Biden te stemmen. “Op een belangrijk moment in de avond zal zij haar steun uitspreken voor Biden”, verwacht Greg Kelly van de pro-Trumpzender Newsmax.

Ziel verkocht

Amerikaanse nieuwskanalen zoals Fox News hebben inmiddels de aanval geopend op Swift. Volgens hen verkoopt ze haar ziel, en zou ze zich niet met politieke zaken moeten bemoeien. Daarnaast zien ze haar vriend Kelce als een linkse ‘stroman’ en noemen hem ‘meneer Pfizer’. 

Kelce is namelijk betaald door de medicijnfabrikant in een campagne om Americanfootballfans zover te krijgen dat ze zich laten vaccineren tegen covid. Ook maakte Kelce reclame voor Bud Light, het biermerk dat onder vuur kwam te liggen omdat het een transgender influencer steunde. 

Trump heeft laten weten dat geen enkele popster Biden kan helpen in de verkiezingen en dat hij zelf een grotere loyale fan groep achter hem heeft staan.

Stem voor Biden

Vier jaar geleden, toen Joe Biden het opnam tegen Donald Trump, liet Swift aan haar miljoenen Instagramvolgers weten dat haar stem naar Joe Biden ging. De popster heeft een enorme grote fangroep, die ook Swifties worden genoemd. Zij zouden een impact kunnen hebben op de verkiezingen, zeker als je daarbij de 100 miljoen Amerikanen optelt die naar de Super Bowl kijken. 

Zelf heeft Swift nog geen woord gezegd over de presidentsverkiezingen en de NFL heeft naast r&b-ster Usher geen andere plannen voor de halftime-show.

Biden hoopt op Swift

Trump zegt dat hij niemand nodig heeft, maar Biden hoopt in aanloop naar de verkiezingen wel op wat extra steun. Volgens berichtgeving van de New York Times staat de zangeres ook op een potentiële lijst van beroemdheden die hij graag ziet aansluiten bij zijn campagne. 

Uit een onderzoek is namelijk gebleken dat één op de vijf Amerikanen zou overwegen op een kandidaat te stemmen als Taylor Swift dat aanraadt.

De Superbowl wordt uitgezonden op zondag 11 februari.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment