Portugese coach Martínez maakt zich zorgen over veldbetreders

Thierry de GraafDe Portugese bondscoach Roberto Martínez maakt zich zorgen om de veldbetreders tijdens grote wedstrijden. Zaterdagavond werd het duel tussen Portugal en Turkije meerdere keren onderbroken omdat fans het veld betraden. Ze waren allemaal onderweg naar Cristiano Ronaldo, voornamelijk voor een selfie.

“Het is een zorg omdat we vandaag het geluk hadden dat de bedoelingen van de fans goed waren”, zei Martínez op de persconferentie. De acties van de fans gingen er relatief vriendelijk aan toe en Ronaldo leek zich er niet al te druk om te maken. Hij poseerde zelfs voor een selfie met een jonge fan. Ronaldo werd de afgelopen jaren vaker tijdens wedstrijden benaderd door veldbetreders.

“Ik denk dat we allemaal houden van fans die de grote sterren, die iconen zijn in hun land, herkennen”, aldus de coach. “Maar we moeten wel begrijpen dat het heel lastig wordt als die bedoelingen verkeerd zijn.”

De veldbetreders werden snel van het veld verwijderd en langs de zijlijn stonden tientallen beveiligers. “Het is niet goed om de spelers zo bloot te stellen door mensen het veld op te laten rennen”, zei Martínez. “Volgens mij is er veel beveiliging en ik vind dat dit niet mag gebeuren.”

Volgens Martínez moet de UEFA een signaal afgeven. “Waarschijnlijk moeten we de fans een boodschap geven dat dit niet de juiste manier is.”

Portugal won de wedstrijd tegen de Turken met 3-0.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment