Pastoor VS stuurde huurmoordenaar af op vriendje dochter

Thierry de GraafDe pastoor, een 47-jarige man die preekt in een Spaanstalige kerk in Victorville, buiten Los Angeles, werd vorige week door de politie gearresteerd. Hij wordt samen met een andere 55-jarige man verdacht van het inschakelen van een huurmoordenaar en is beschuldigd van poging tot moord. 

Slachtoffer werd gevolgd

Volgens Amerikaanse media probeerde de pastoor de vriend van zijn dochter om te laten brengen. Hij had de jongen laten volgen en vertelde de huurmoordenaar waar het slachtoffer gevonden kon worden. 

In oktober vorig jaar werd de vriend van de dochter, die niet is geïdentificeerd door de politie, in de stad Riverside neergeschoten in zijn auto. “Vanuit een ander voertuig kwamen kogels en het slachtoffer werd meerdere keren geraakt.”

Moordpoging 

De politie vond op de plek van de schietpartij ‘aanwijzingen dat een huurmoordenaar was ingezet’ en zei dat het slachtoffer ‘datete met een vrouw wiens vader pastoor is in een Spaanstalige kerk’. 

De politie stelt dat de pastoor de huurmoordenaar ontmoette om de moordpoging door te spreken. Hij zou 40.000 dollar (bijna 37.000 euro) hebben betaald voor de daad. Wie de huurmoordenaar is, en of deze ook is gearresteerd, heeft de politie niet bekendgemaakt. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment