Paard dood en man zwaargewond door aanrijding trein bij Boxtel

Thierry de GraafHet ongeluk gebeurde rond 18.00 uur, toen een paardentrailer achter een auto plotseling losschoot op de spoorwegovergang. In de trailer stonden twee paarden. De auto die de trailer trok, had de overgang al gepasseerd.

Bestuurder zwaargewond

De bestuurder sprong uit de auto en probeerde de paarden uit de trailer te krijgen, maar op dat moment kwam er een trein aan die de trailer raakte.

Een paard overleefde het niet, het andere paard was op tijd uit de trailer gevlucht. De man die de dieren probeerde te redden, raakte zwaargewond. Voor hem werd een traumahelikopter opgeroepen.

‘Was heel erg om te zien’

Aan Omroep Brabant vertelt Laura (35) hoe zij bij de spoorwegovergang een trein stil zag staan en een paard weg zag rennen. Ze wist niet wat er gebeurd was, maar probeerde het paard tot bedaren te brengen en bleef urenlang bij het dier.

“Daarna hoorde ik van wie het paard was en dat de eigenaar zwaargewond was geraakt bij het ongeval”, vertelde ze.

Laura zei dat het andere paard niet meteen dood was maar met zware verwondingen bij de trein lag. “Ik riep wel dertig keer naar de politie dat ze dat paard moest doodschieten. Ik snap volledig dat ze dat niet zomaar kunnen doen, maar het was echt heel erg om te zien”, zei ze.

Trein deels ontspoord

In de trein, die deels ontspoorde, zaten 350 mensen. Zij zijn met een andere trein geëvacueerd. Door het ongeval reden tussen Tilburg en Boxtel de hele avond en nacht geen treinen maar stopbussen. Tot vanochtend 08.00 uur kan er sowieso geen treinverkeer langs het stuk spoor. 

De schade aan de overweg is aanzienlijk, er zijn honderden dwarsliggers beschadigd. Het treinverkeer ondervindt daar de komende dagen nog hinder van, verwacht ProRail.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment