Oranje lijkt Miedema en Pelova te moeten missen in cruciaal duel

Thierry de GraafDe voetbalsters van Oranje kunnen vrijdag in de strijd om een olympisch ticket met wereldkampioen Spanje waarschijnlijk niet beschikken over sterkhouders Vivianne Miedema en Victoria Pelova. De spits en middenveldster van Arsenal deden niet mee aan de afsluitende training in het Olympisch Stadion van Sevilla. FC Twente-verdedigster Marisa Olislagers is door bondscoach Andries Jonker bij de selectie gehaald en trainde al wel mee.

Miedema (27) gaf eerder deze week aan dat ze een kleine terugslag had in het herstel van haar zware kruisbandblessure. Eind vorig jaar maakte de topscorer aller tijden haar rentree in Oranje na een maandenlange afwezigheid, maar de afgelopen wedstrijden speelde ze minder bij Arsenal door terugkerende pijn in haar knie.

Het is nog niet duidelijk waar Pelova last van heeft. De 24-jarige voormalig Ajacied heeft normaal als vleugelverdedigster een plek in de basis van Oranje, maar was nu ook een optie om de langdurig geblesseerde Jill Roord te vervangen op het middenveld.

Oranje plaatst zich vrijdag bij winst in Sevilla (21.00 uur) voor de Olympische Spelen. Anders volgt volgende week woensdag mogelijk nog een herkansing.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment