Ophef in VK door voorstel Amerikaan voor ‘snufje zout’ bij de thee

Thierry de GraafWil je ophef veroorzaken in het Verenigd Koninkrijk? Bekritiseer dan vooral het cultureel erfgoed van de Britten. En met name de manier waarop thee gedronken moet worden, ligt erg gevoelig. 

Zo gevoelig, dat deze opmerking zelfs de relatie tussen de twee G7-landen in gevaar zou kunnen brengen, zo schrijft The Guardian. 

Snufje zout

De Amerikaanse hoogleraar scheikunde Michelle Francl beweerde het recept voor een perfect kopje thee gevonden te hebben. Het geheim volgens hem? Voeg een snufje zout toe én knijp het theezakje krachtig uit.   

De Amerikaanse ambassade in Londen besefte zich meteen dat dit voorstel niet door de beugel kon in Groot-Britannië en reageerde op X op de uitspraak van de professor, in een poging duidelijk te maken aan het Britse volk dat zij dit voorstel niet steunen.  

Zo zei de ambassade ‘niet radeloos te kunnen toekijken, wanneer een dergelijk buitensporig voorstel wordt gedaan over het elixer van kameraadschap’, met dat laatste doelende op de thee. 

“We willen de goede mensen van Groot-Brittannië ervan verzekeren dat het ondenkbare idee om zout toe te voegen aan de nationale drank van Groot-Brittannië geen officieel beleid van de Verenigde Staten is. En dat zal ook nooit zo zijn”, reageerde de ambassade in een poging het Britse volk gerust te stellen. 

Thee uit de magnetron

Op het einde sluit de ambassade nog af met de mededeling dat ze hun thee op de juiste manier zullen blijven maken, namelijk in de magnetron.

Hiermee verwijzen ze naar de vorige keer dat er ophef ontstond tussen de twee landen, toen een Amerikaanse vrouw op TikTok beweerde dat je thee ook in de magnetron kon zetten. Ook dit veroorzaakte destijds een grote rel op sociale media. Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment