Openhartige Erica en Sylvia Geersen in Chateau Meiland VIPS: ‘Het had nooit mogen gebeuren’

Thierry de GraafSylvia heeft een bewogen leven achter de rug. Het model deed daar eerder in De Bachelorette en Special Forces VIPS al een boekje over open. Ze had een gewelddadige ex en verloor op jonge leeftijd haar oudere zus. “Ze is overleden toen ze 21 was. Ze zorgde niet zo goed voor zichzelf”, deelde ze in Chateau Meiland VIPS terwijl de ‘knopen’ in haar lijf los gekneden werden tijdens een ontspannende massage met Maxime en Erica. “Ze kwam met de verkeerde mensen in aanraking en ze was te lief, te naïef en te goed eigenlijk en kon soms de wereld niet aan.”

Erica herkende zich in Sylvia’s verhaal. “Ik heb zelf ook zoiets meegemaakt”, zei ze vanuit haar massagestoel. “Mijn zus groeide op in de wilde jaren zeventig. Wij verhuisden van het oosten van het land naar Sassenheim en dat heeft ze nooit goed kunnen verwerken. Het stapelt zich op. Op een gegeven moment biedt iemand je een pilletje aan zodat je je beter gaat voelen. Van het een komt het ander… Ze heeft uiteindelijk ook heroïne gebruikt.”

“Mijn zus ook”, vervolgde Sylvia, die ‘eigenlijk nooit’ over haar zus praat. Erica adviseerde haar uit eigen ervaring om dat toch te doen. Ze noemde het ‘belangrijk om over die dingen te praten’. “Op een gegeven moment gaat de lading eraf. Het had nooit mogen gebeuren, maar het hoort bij het leven.” 

Op het moment van filmen was de relatie tussen Sylvia en Joris, die haar hart veroverende in De Bachelorette, net uit. “Ik heb het zo zwaar gehad de laatste twee weken”, aldus Sylvia over de breuk. “Liefdesverdiet is verschrikkelijk, het is toch een soort rouwen.” Ze kreeg geen hap door haar keel en had ‘slecht geslapen’. 

Later bij het diner beaamde het model dat ze graag huisje, boompje, beestje wil. “Zorgen voor iemand vind ik heel erg fijn om te doen, dan maakt mijn hart echt een sprongetje.” Waarop Martien gilde: “Maar ja, vind maar eens een leuke vent!” 

“Ik kwam half depressief binnen, maar ik ga helemaal vrolijk naar buiten”, sloot Sylvia haar twee dagen met de Meilandjes af.

Naast Sylvia streek ook Viktor Brand neer in deze aflevering van Chateau Meiland VIPS. Martien maakte er eerder al geen geheim van dat hij een crush heeft op de presentator van Mr. Frank Visser Doet Uitspraak. De heren appen sporadisch met elkaar, dus Viktor schroomde niet om goudeerlijk tegen Martien te zijn: “Je ziet er nog steeds goed uit Martien, maar ik heb je wel ouder zien worden gedurende dit pension.” Toch kan Viktor nog altijd niet stuk bij Martien. 

Chateau Meiland VIPS is elke maandag om 20.30 uur te zien op SBS6. Je kunt deze aflevering hier terugkijken.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment