Onrust in volksbuurt bereikt kookpunt met heftige vechtpartij in Bureau Rotterdam

Thierry de GraafWanneer Joyce en Nadia arriveren, blijken de vechtersbazen de benen te hebben genomen. De agenten treffen een gewonde man aan, die het uitschreeuwt van de pijn. Zijn handen zijn besmeurd met bloed. De man spreekt geen Nederlands, waardoor het erg onduidelijk is wat er precies gebeurd is.

Enkele buurtbewoners zijn naar buiten gekomen om te kijken of zij schade hebben aan hun auto’s. Nadia gaat verhaal bij hen halen. “Drie jongens met honkbalknuppels hebben hem achternagezeten”, zegt een man al wijzend naar de gewonde vreemdeling. Hij legt uit dat de daders er vervolgens vandoor zijn gegaan met een busje. Eén van hen is daarbij zijn schoen verloren. 

Presentator Ewout Genemans stapt op een andere buurtbewoner af om te vragen of dit soort heftige situaties zich vaker voordoet. “Ik sta op het punt om te verhuizen”, verzucht de man. Een aantal buurtbewoners terroriseert al maanden de Rotterdamse wijk. “Vorige week hebben ze nog iemand neergestoken.”

Het zit de buurtbewoners erg hoog. Dit wordt pijnlijk duidelijk in een gesprek die agent Joyce heeft met een buurtbewoonster.  De vrouw geeft aan dat zij de politie al vaak heeft moeten bellen, maar dat die ‘er niks aan doet’. Joyce kan zich niet vinden in de harde woorden van de vrouw: “Je kan niet altijd ons de schuld hiervan geven.”

De vrouw laat het hier echter niet bij zitten. Ze is het spuugzat. De buurtbewoonster vindt dat politieagenten over het algemeen ‘narcistische trekjes’ hebben. Haar woorden schieten in het verkeerde keelgat bij Joyce. “Je gaat nu een kant op die niet helemaal eerlijk is”, aldus de agente.

Even later kunnen de voortvluchtige daders worden aangehouden. Nadia heeft bovendien een filmpje weten te bemachtigen waarin de vechtpartij goed te zien is. Ook de honkbalknuppels zijn terecht. Alle aangehouden mensen hebben uiteindelijk een bekeuring gekregen voor straatvechterij. 

Bureau Rotterdam zie je iedere dinsdag om 20.30 uur bij RTL 4.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment