OM wil door met vervolging advocaat Inez Weski

Thierry de GraafHet is al lange tijd stil rond Inez Weski, de 69-jarige advocaat die vorig voorjaar werd gearresteerd op verdenking van deelname aan een criminele organisatie. 

Plaatsvervangend hoofdofficier van het Openbaar Ministerie (OM) Janneke de Smet schoof gisteravond aan bij Nieuwsuur. Ze zei daar dat het OM Weski ‘al vorig jaar voor de rechter had willen brengen’. 

‘Formele verweren’

“Er worden allerlei formele verweren gevoerd door de verdediging van mevrouw Weski. Dat betekent dat wij op dit moment nog niet naar zitting kunnen”, zei De Smet. 

Weski stond Ridouan Taghi bij, de leider van de moordorganisatie die gisteren in de Marengozaak werd veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. 

Bekijk de hoogtepunten van Marengo in deze video:

Weski werd vorig jaar na weken gevangenschap vrijgelaten omdat er ‘geen grond was haar langer vast te houden’. 

Geheimen gedeeld

Het OM benadrukte toen al dat de vrijlating niets zegt over bewijs tegen haar en/of de ernst van de verdenking. “Het OM ziet haar nog steeds als verdachte en het onderzoek gaat gewoon verder. Daar verandert niets aan”, zei een woordvoerder destijds tegen RTL Nieuws.

Weski wordt ook verdacht van het schenden van geheimen. Zij zou informatie van Taghi vanuit de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught met zijn contacten in de buitenwereld hebben gedeeld.

De advocaten van Weski lieten vorig jaar weten dat ze tijdens haar voorlopige hechtenis geen verklaring heeft afgelegd ‘vanwege haar geheimhoudingsplicht’ en dat ze dit ook niet zal doen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment