UTRECHT • Nadat eerder de nominaties Beste Track en Beste Album in de categorieën Hollands, Pop, Alternatief en Urban zijn aangekondigd, zijn nu alle overige nominaties voor de Buma NL Awards bekend. Dit jaar worden de awards in de categorie urban in samenwerking met jongerenzender FunX separaat van de reguliere awardshow uitgereikt. FunX zal hiervan rechtstreeks verslag doen in haar radioprogramma ‘7/11’ en via diverse online platforms. De uiteindelijke winnaars van de awards worden tijdens de tiende editie Buma NL op 30 september in het Utrechtse TivoliVredenburg bekendgemaakt. Tino Martin, Snollebollekes en Rene Karst zijn de grote kanshebbers met meerdere nominaties in verschillende categorieën. Snollebollekes is genomineerd voor zowel ‘Grootste Feestact’ als ‘Grootste Feesthit’.

Naast ‘Beste Act Levenslied’ is Tino Martin ook genomineerd voor de Xenox Music Media Award en de HitsNL Award met zijn hit ‘Zij Weet Het’. Ook Rene Karst heeft twee nominaties op zak: ‘Grootste Feesthit’ en Xenox Music Media Award voor zijn hit ‘Atje Voor De Sfeer’. Ook wordt net als voorgaande edities het grootste talent van het afgelopen jaar bekend gemaakt.

De Buma NL Award is de belangrijkste onderscheiding binnen de Nederlandstalige muziekcultuur die dit jaar voor de tiende keer worden uitgereikt. De nominaties worden bepaald door de Stichting Nederlandse Top 40, onafhankelijk objectief en betrouwbaar, op basis van airplay, streaming, trends op social media en verkoop/downloads, gemeten over de periode van 1 september 2018 tot en met 30 juni 2019. Releases die voor 2018 zijn uitgekomen zijn niet meegenomen in de meting.

Buma NL vindt plaats op 30 september 2019 in Tivoli Vredenburg te Utrecht.

Volgen
Facebook
Facebook
Instagram
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.