New York Times: agent die George Floyd doodde, neergestoken in gevangenis

Thierry de GraafDat meldt The New York Times. De krant beroept zich op uitspraken van twee mensen met kennis van de situatie ter plekke. Ook het Amerikaanse persbureau meldt de steekpartij op basis van uitspraken van een bron in het gevangenencomplex.

Dodelijke 9 minuten

Floyd kwam in 2020 om het leven doordat Chauvin negen minuten lang zijn knie op de nek van Floyd drukte. Chauvin werd hiervoor veroordeeld tot 22,5 jaar cel. De dood van de ongewapende Floyd, die zwart was, leidde tot wereldwijde demonstraties tegen racisme en politiegeweld.

Het Federal Bureau of Prisons, de Amerikaanse instantie die verantwoordelijk is voor het beheer van de federale gevangenissen, bevestigde dat een gevangene in de gevangenis in Tucson om 12.30 uur plaatselijke tijd was neergestoken, maar noemde de persoon niet bij naam.

Geen andere gevangenen of personeelsleden raakten gewond en volgens de bronnen was de situatie snel onder controle, schrijft de krant.

Medisch personeel ‘nam levensreddende maatregelen’ waarna de gevangene naar een ziekenhuis werd vervoerd ‘voor verdere behandeling en evaluatie”, aldus de verklaring van de instantie.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment