Nachtmerrie voor Amerikaan: geen migraine, maar lintworm in hoofd

Thierry de GraafDe man was naar de dokter gegaan omdat zijn migraine, waar hij wel vaker last van had, maar niet overging. Hij onderging een scan en daarbij kwam misschien wel ieders nachtmerrie aan het licht: lintwormlarven bij de hersenen. Larven van de varkenslintworm, om meer precies te zijn.

Zeldzaamheid

Hoe de man precies besmet is geraakt, valt niet met zekerheid te achterhalen, maar gezien zijn ‘voorliefde voor varkensvlees’ ligt het voor de hand dat daar de oorzaak gezocht moet worden, staat in het wetenschappelijke journal American Journal of Case Reports. Dat zou dan wel een zeldzaamheid zijn. Etenswaren die met lintworm besmet zijn komen in de Verenigde Staten heel weinig voor vanwege de strenge controles op voedselveiligheid.

Behalve door besmette etenswaren, kunnen lintwormeitjes zich ook verspreiden door water of resten van ontlasting, bijvoorbeeld op een openbaar toilet. Wie na (indirect) contact met zijn voorganger op het toilet zijn of haar handen niet goed wast, kan dat duur komen te staan.

Voor de 52-jarige Amerikaan is de nachtmerrie in ieder geval ten einde. Dankzij anti-parasitaire medicatie en ontstekingsremmers is hij er weer helemaal bovenop gekomen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment