Messi: niet om politieke redenen op de bank gebleven in Hongkong

Thierry de GraafHet was niet om politieke redenen dat Lionel Messi op de bank bleef zitten tijdens een wedstrijd in Hongkong eerder deze maand. Messi voelt zelfs grote genegenheid voor China, zei de Argentijnse vedette in een videostatement dat werd gepubliceerd via Chinese sociale media maandagavond.

Tot onvrede van de fans bleef Messi op de bank in een oefenduel met een lokale selectie in Hongkong. De Chinese autoriteiten, die in 2020 een einde maakten aan de semi-autonome status van Hongkong, interpreteerden dat als een politieke boodschap en besloten twee in maart geplande oefeninterlands van de nationale voetbalploeg van Argentinië in China te schrappen.

Volgens Messi is het “totaal onwaar” dat het hem om politiek te doen was. “Sinds het begin van mijn carrière heb ik een zeer nauwe en bijzondere relatie met China”, zei Messi in de 140 seconden durende video tegen de camera. “Ik heb veel dingen gedaan in China: interviews, wedstrijden en evenementen. Ik ben er geweest en heb er vaak gespeeld.”

De 36-jarige sterspeler van Inter Miami herhaalt in zijn verklaring dat hij op de bank bleef door een hamstringblessure. Contractueel was echter vastgelegd dat hij een helft zou spelen. Een groot deel van de bijna 40.000 aanwezige fans reageerde boos en teleurgesteld en eiste geld terug.

Messi sloot de video, gesproken in het Spaans met Engelse en Chinese ondertiteling, af met de woorden: “Zoals altijd stuur ik goede wensen naar iedereen in China, voor wie ik altijd een speciale genegenheid heb gehad en nog steeds heb. Ik hoop dat ik jullie snel weer zie.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment