Medewerker cruiseschip kroop onder bedden om gasten te filmen

Thierry de GraafDe man zou verschillende gasten hebben gefilmd. Dat gebeurde op het cruiseschip Symphone of the Seas van de rederij Royal Caribbean.

Slachtoffer van 10 jaar

De 34-jarige verdachte werkte sinds december 2023 aan boord van het cruiseschip. Hij maakte kamers schoon en een van zijn taken was bijvoorbeeld om schone handdoeken in kamers te leggen. 

Tijdens dat werk ging hij de fout in. Hij verstopte zich onder bedden om gasten te filmen en plaatste ook camera’s in badkamers. Hij gaf volgens The New York Times toe dat hij het vooral gemunt had op meisjes van zo’n 16 jaar oud. Het jongste slachtoffer dat hij filmde, was 10 jaar. 

Hoe zijn acties aan het licht kwamen, is niet duidelijk. Royal Caribbean heeft de man op staande voet ontslagen. “Dit gedrag is volstrekt onaanvaardbaar”, laat de rederij weten. 

Harde schijf met beelden

De politie heeft een telefoon, camera, Apple Watch en harde schijf in beslag genomen. Beelden op de harde schijf zouden bewijs vormen voor zijn acties, melden openbaar aanklagers. Hij wordt aangeklaagd om de productie en het bezit van kinderporno.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment