Matig Benfica voorkomt tegen Rangers derde nederlaag op rij

Thierry de GraafBenfica is aan een derde achtereenvolgende nederlaag ontsnapt. Voormalig PSV-trainer Roger Schmidt zag zijn elftal in de achtste finales van de Europa League tegen Rangers FC na rust een achterstand ongedaan maken: 2-2. De tweede wedstrijd in Schotland is over een week.

De druk op Schmidt was in aanloop naar het duel met Rangers toegenomen. Eind februari verloor Benfica in de Portugese beker met 2-1 bij Sporting Portugal en afgelopen weekeinde volgde in de competitie een pijnlijke nederlaag (5-0) bij FC Porto.

Ook tegen Rangers was het begin moeizaam. Middenvelder Tom Lawrence kopte de Schotten al in de zevende minuut van dichtbij op voorsprong. Na een handsbal maakte de Argentijn Ángel Di María in de blessuretijd van de eerste helft gelijk uit een strafschop. Nog voor rust sloeg Rangers, via Dujon Sterling, voor een tweede keer toe (1-2). Oud-PSV’er Fábio Silva gaf bij die treffer de assist.

Benfica ging na rust op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hulp. Rangers-verdediger Connor Goldson kopte de bal halverwege de tweede helft achter zijn eigen doelman (2-2). Orkun Kökçü, oud-aanvoerder van Feyenoord, bleef bij Benfica op de reservebank zitten. Voormalig Ajax-aanvaller David Neres en oud-Feyenoorder Fredrik Aursnes hadden wel een basisplaats.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment