Mark Rutte bezoekt rampplek explosie Rotterdam: ‘Heel heftig’

Thierry de GraafOp de Schammenkamp sprak Rutte met bewoners en mensen die bezig zijn met het opruimen en herstellen van de schade. “Man, man, man, jeetje”, zei hij tegen de beheerder van het verwoeste pand. Rutte nam ruim de tijd om de verhalen van de betrokkenen tot zich te nemen. Hij wilde niet ingaan op vragen over de mogelijke aanwezigheid van een drugslab.

Drie lichamen geborgen

De explosie gebeurde vorige week maandag in de avond, in een garagebox onder woningen. Inmiddels onderzoekt de politie de mogelijkheid dat daar een laboratorium was gevestigd voor de productie van synthetische drugs.

Bij de explosie kwamen drie mensen om het leven: de 43-jarige Kamran, de 22-jarige Ilyas en de 33-jarige Moustafa. Woensdag werd het eerste stoffelijk overschot gevonden, donderdagavond het tweede lichaam. Vrijdag werd het laatste slachtoffer geborgen.

De politie heeft Jalal O. opgepakt in verband met het drugslab dat in het pand gevestigd zou zijn geweest. Hij zou de oom zijn van het slachtoffer Ilyas. De andere twee slachtoffers, Moustafa en Kamran, zijn collega en buurman.

Over de zoektocht naar Kamran maakten we eerder deze video:Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment