MAFS-expert Patrick van Veen verdenkt Erik van ‘toneelspelen’

Thierry de GraafGerben en Erik voelen zich erg prettig bij elkaar: aan gezelligheid is er zeker geen gebrek. Ook tijdens de koppelsweek hebben de twee veel lol. Toch lijkt Erik zijn man op afstand te houden. Volgens Gerben laat Erik buiten de camera’s om weinig van zich horen, waardoor hij zich met vlagen onzeker voelt. De experts vinden het tijd om een gesprek te voeren met beide heren en hun bevindingen te delen.

“Hoe zou jij het gevoel omschrijven voor Gerben?” trapt Patrick het gesprek af. Dit blijkt gelijk een pittige vraag voor Erik. Met veel twijfels geeft de pasgetrouwde man aan dat het gevoel nog moet groeien. Uiteindelijk beoordeelt hij zijn huwelijk met Gerben met een 7. 

Tijdens het gesprek valt het Patrick op dat Erik hem weinig aankijkt. Volgens de gedragsbioloog is dit een teken dat Erik veel nadenkt over het formuleren van zijn antwoorden. Dit in combinatie met eerder vertoond gedrag zorgt voor een vervelend gevoel bij de experts: ze hebben het idee dat Erik toneelspeelt.

Erik ontkent dit verwijt. “Ik heb nog nooit gehoord dat ik toneel loop te spelen”, reageert hij zichtbaar geëmotioneerd. Erik is van mening dat hij altijd zichzelf probeert te zijn. Hij ziet ook wel in dat Gerben graag een stukje intimiteit wil, terwijl hij liever de boot afhoudt. 

Intimiteit hoort bij de relatie, dat weet Erik ook. “Ik wil misschien niet weer gekwetst worden”, biecht hij op. Patrick heeft daar begrip voor. Hij heeft wel een advies voor Erik: ga ontdekken wat het gevoel nu precies is. 

Ieder verhaal heeft twee kanten. Expert Eveline Stallaart neemt Gerben apart om te kijken hoe hij in de wedstrijd zit. Gerben twijfelt over de oprechtheid van zijn man. “Ik voel gewoon op het moment dat de camera er niet is, dat hij anders is.” 

De angst dat Erik meedoet aan dit programma voor de bekendheid bekruipt Gerben. Erik heeft al twee keer aangehaald dat hij na Married at First Sight graag aan andere programma’s, zoals Expeditie Robinson, wil meedoen.

Op Gerbens voorstel om na de koppelsweek tijd door te brengen, is Erik niet ingegaan. Dit zou ‘te vermoeiend’ zijn voor hem na de hectische week. “Dan gaan er bij mij ook alarmbellen rinkelen”, zegt Gerben beduusd. Eveline adviseert Gerben om meer ‘in zijn kracht’ te staan. 

Of de gesprekken met de experts voor nieuwe inzichten heeft gezorgd bij de mannen moet nog blijken. Je ziet Married at First Sight op dinsdag en woensdag bij RTL 4. Vooruitkijken kan bij Videoland.

In ‘Married at First Sight: Breaking The Ice’ blikken oud-kandidaten van ‘Married at First Sight’ terug op hun deelname aan de RTL-datingshow, waarin ze trouwen met een volslagen vreemde. Caroline en Lars zijn aan de beurt in de vijfde en laatste aflevering. Zij deden allebei mee aan seizoen 7. Caroline werd gematcht met Joep en Lars zag Lizzy tegenover zich staan bij het altaar. Voor beide liep het liefdesavontuur helaas op niets uit. De twee blikken terug op waar het precies misging tijdens hun deelname aan het programma.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment