Leeuw Remy, die gedumpt werd in weiland, gaat naar Zuid-Afrika

Thierry de GraafOp 17 maart zal Remy naar The Lions Foundation in Zuid-Afrika gaan. Deze opvang is de zusterstichting van Stichting Leeuw. “Daar zal Remy ook menselijke zorg krijgen”, zegt directeur Robert Kruijff tegen RTL Nieuws.

“Maar het is vooral fijn voor hem, omdat hij daar ook meer ruimte heeft. Hier moet hij het doen met 10 bij 20 vierkante meter, maar de opvang in Zuid-Afrika is 700 hectare groot.”

Maatje Luna

Remy zal niet in z’n eentje gaan. Samen met zijn maatje Luna, een leeuwin, zal hij de reis gaan maken. “Leeuwen zijn sociale dieren en hoewel Remy in z’n eentje was opgevangen, hebben we hem wel proberen te koppelen aan Luna in de afgelopen jaren, zodat hij niet eenzaam is.”

Remy was ongeveer vier maanden oud toen hij in 2018 gedumpt werd in een weiland. Waar hij precies vandaan komt, is nog steeds speculeren.

Via Stichting AAP werd duidelijk dat het dier uit een circus kwam. Maar NH Nieuws schrijft dat er ook verhalen rondgaan over dat het Remy aan een particulier werd overgedragen. Die zou hem uiteindelijk in een weiland hebben gedumpt om problemen met de politie te voorkomen.Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment