Koopmeiners schiet Atalanta met twee goals naar halve finale beker

Thierry de GraafDankzij twee treffers van Teun Koopmeiners heeft Atalanta zich ten koste van AC Milan geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia: 1-2. De Oranje-international schoot in de blessuretijd van de eerste helft de 1-1 binnen, waarna hij na een uur vanaf de strafschopstip het winnende doelpunt maakte.

Rafael Leão had in de laatste minuut van de eerste helft de score geopend namens AC Milan. Koopmeiners tekende even later met een harde schuiver voor de gelijkmaker. De middenvelder mocht na rust aanleggen vanaf elf meter, nadat Alejandro Jiménez een overtreding had begaan op Aleksej Mirantsjoek.

Naast Koopmeiners stond ook Marten de Roon in de basis bij Atalanta. De aanvoerder werd vlak voor rust gewisseld. Mitchel Bakker bleef op de bank. Tijjani Reijnders ging bij Milan in de 73e minuut naar de kant.

Atalanta treft in de halve finale Fiorentina, dat dinsdag Bologna na strafschoppen uitschakelde. Eerder op woensdag plaatste Lazio zich voor de halve eindstrijd na een zege op stadsgenoot AS Roma (1-0). Juventus en Frosinone spelen donderdag het laatste duel in de kwartfinales.

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment