Kiptum sprak vlak voor zijn dood nog met vrouw en kinderen

Thierry de GraafDe verongelukte marathonloper Kelvin Kiptum heeft vlak voor zijn dood nog telefonisch contact gehad met zijn vrouw en kinderen. Dat vertelt Aseneth Rotich, de weduwe van de houder van het wereldrecord, in de Keniaanse krant Nation.

Kiptum vertrok zondagochtend voor een training naar het Fluorspar-kamp. “We hebben afscheid genomen en ik ben nog even naar bed gegaan”, vertelt Rotich. “Na de training heeft hij me nog een keer gebeld. Hij vertelde dat hij uitgeput was.”

Kiptum beloofde dat hij tijdens de rust van het duel tussen Manchester United en Aston Villa opnieuw zou bellen. Rond 20.00 uur plaatselijke tijd vertelde Kiptum dat hij hoofdpijn had. “Hij heeft ook nog onze kinderen aan de lijn gehad. Hij beloofde cadeautjes voor ze mee te nemen. Daarna ben ik naar bed gegaan. Rond 23.00 uur werd ik wakker gemaakt door mijn schoonmoeder. Zij vertelde dat zijn auto gevonden was bij een boom. We hadden nog zoveel plannen. Ik zou meegaan naar Nederland voor de marathon van 14 april in Rotterdam.”

Bron: ANPWebsite

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment