Kerriepasteitjes met zalm en een frisse salade

Thierry de Graaf



Dit gerecht bestaat uit twee delen: we beginnen met het recept van de kerriepasteitjes met zalm en onderaan vind je het recept voor een frisse salade met radijs, ei en dragon. 

Kerriepasteitjes met zalm 

  • 10 stuks 
  • Bereiding: circa 35 minuten

Ingrediënten

  • 10 plakjes (roomboter)bladerdeeg
  • 300 gr. kruimige aardappels
  • 1 ui
  • Neutrale olie
  • 2 tenen knoflook
  • 3 cm gember
  • 2 eetlepels kerriepoeder (naar keuze, bijvoorbeeld curry madras of vadouvan)
  • 1 blik (wilde) zalm zonder vel en graat (170 gr.)
  • 50 gr. doperwten (diepvries)
  • Zout en peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels sesamzaad

Extra nodig: bakplaat met bakpapier, bakkwast

Bereidingswijze

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

Stap 2: Snijd de aardappels in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Doe de blokjes in een pan met ruim gezouten water, breng het aan de kook en kook in circa 7 minuten gaar.

Stap 3: Giet de aardappelen af en laat even uitwasemen.

Stap 4: Pel en snipper intussen de ui. Verhit een scheut olie in een koekenpan en fruit hierin de ui 3-4 minuten, tot hij zacht is en licht begint te verkleuren.

Stap 5: Pel en hak de knoflook fijn, voeg toe aan de pan.

Stap 6: Rasp de gember boven de pan en voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee.

Stap 7: Meng de aardappels, zalm en doperwten erdoor, de aardappels mogen wat uit elkaar vallen, of plet ze eventueel.

Stap 8: Breng op smaak met zout en peper. Laat wat afkoelen.

Stap 9: Schep de vulling in het midden van de deegplakjes en vouw de deegpunten eroverheen. Druk dicht, plak eventueel vast met losgeklopt ei.

Stap 10: Bestrijk de pasteitjes aan de bovenkant met ei, bestrooi met sesamzaad en bak in 15-20 minuten goudbruin en knapperig.

TIP: gebruik eventueel overgebleven gekookte aardappel.

Salade met radijs, ei en dragon 

  • Bijgerecht 
  • Bereiding: circa 15 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren 
  • 1 bos radijs
  • 3-4 takken dragon 
  • 2 eetlepels dragonazijn
  • 2 theelepels Dijonmosterd
  • Zout en peper 
  • 5 eetlepels olijfolie extra vergine
  • 100 gr. veldsla 

Bereidingswijze

Stap 1: Doe de eieren in een pan. Voeg water toe aan de pan zodat de eieren onder water staan. Breng het afgedekt aan de kook. Zet het vuur uit en laat 7 minuten afgedekt staan. 

Stap 2: Maak intussen de radijzen schoon en snijd in plakken. Ris de dragonblaadjes en hak ze fijn. 

Stap 3: Laat de eieren schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in kwarten. 

Stap 4: Doe de dragon, dragonazijn, mosterd, zout en peper in een kom en voeg al kloppend de olijfolie toe. Doe de radijzen in de kom erbij. 

Stap 5: Meng net voor serveren de veldsla door de dressing en leg op een schaal of bord. Leg de eieren ertussen. 

TIP: door de eieren bovenstaande manier te koken bespaar je energie. Laat voor wat zachter gekookte eieren de eieren 6 minuten staan in plaats van 7.



Website

Lees ook deze artikelen

Leave a Comment